Laadpaal compleet alfen dubbel pro line 3 fase

A-kwaliteit luxe dubbele laadpaal

Kiest u voor het dubbel pakket van Thuisladen.nl, dan leveren wij u de Alfen Eve Double Pro-line laadpaal. Alfen is van oorsprong een Nederlands bedrijf dat een internationale onderneming is geworden. Ze ontwikkelen innovatieve producten en projecten binnen de elektrische energiewereld. Een van die bedrijfsonderdelen is het ontwikkelen en produceren van laadpalen voor elektrische voertuigen. De slimme en innovatieve producten van Alfen zijn ontworpen om maximale oplaadsnelheden te bieden terwijl de lokale netaansluiting gewaarborgd blijft. Dankzij hun hoogontwikkelde technologieplatform met een ontwikkelingscyclus van ruim 10 jaar zijn deze laadpalen de absolute top op de markt. Daarom kiest Thuisladen.nl voor Alfen.

Alfen Eve Double Pro-line

Een compact vormgegeven dubbele laadaansluiting met geavanceerde en slimme functies voor huiselijk en zakelijk gebruik. De laadpaal kan aan de muur of op een paal worden gemonteerd. De laadpaal beschikt over een kleuren display met de mogelijkheid om een eigen logo te uploaden. Hij is te gebruiken met het managementsysteem van Alfen of met een vrij te kiezen managementsysteem van een provider naar keuze.

Geavanceerde technologie

De Alfen Eve Single Pro-line is voorzien van de meest moderne en geavanceerde technologie. Zo ondersteunt deze laadpaal nagenoeg alle bestaande functionaliteiten en kan het laadpunt communiceren met en reageren op andere slimme technologieën en oplossingen op basis van gedeelde standaarden en open protocollen. Met deze in Nederland ontwikkelde en gebouwde laadpaal bent u gegarandeerd verzekerd van een toekomstbestendige laadpaal.

Vermogen

De laadpaal levert een laadvermogen van 3,7kW tot en met 22 kW (3x 32A).

Optie(s)

Dynamisch loadbalancing mogelijk

klik voor meer informatie op de knoppen

Hoe gaat de installatie in zijn werk

Als u voor de dubbele laadpaal kiest, doorloopt u een aantal stappen in ons bestelproces. Wij geven hierbij duidelijke instructies om de juiste prijs te berekenen. Daar is geen nadere schouw of inspectie voor nodig. Is de prijs akkoord, kunt u direct bestellen. Wij nemen daarna binnen één werkdag contact met u op om een installatieafspraak in te plannen. Normaal kunnen wij binnen tien werkdagen de installatie verzorgen. Omdat wij alle werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren, heeft u met slechts één partij te maken en regelen wij alles voor u.

De installatie duurt gemiddeld een paar uur tot maximaal één werkdag. Dit is afhankelijk van de plaats van de laadpaal en de benodigde werkzaamheden. Houdt er rekening mee dat de stroom tijdelijk onderbroken wordt tijdens het aansluiten van de elektrische installatie.

Zijn er veel grond- en graafwerkzaamheden nodig, dan kan het installeren langer duren. Uiteraard zorgen wij ervoor dat we het straatwerk na installatie weer terugbrengen naar de originele staat.

Aanpassingen aan uw meterkast

Tijdens het gebruik van een dubbele laadpaal kan er behoorlijk veel stroom gevraagd worden. Zeker als er twee auto’s tegelijkertijd opladen. Niet elke meterkast is hiervoor geschikt. Indien nodig passen onze gecertificeerde monteurs uw meterkast aan. Wij leveren uw installatie en laadpaal gebruiksklaar en werkend op.

Wilt u gebruik maken van de maximaal beschikbare capaciteit en is het daarvoor nodig uw aansluiting te verzwaren? Dan kunt u een verzoek indienen bij uw netbeheerder. Deze werkzaamheden mogen uitsluitend door hen worden uitgevoerd. De wachttijd bij een netbeheerder is vaak langer dan bij Thuisladen.nl. Geen zorgen! Wij kunnen ook voor de verzwaring alles installeren en activeren. Wij komen na de verzwaring nog een keer terug om de laatste aanpassingen te doen. Dit betreft slechts kleine werkzaamheden waardoor uw laadpalen daarna het maximale vermogen kunnen leveren.

Load balancing

Dynamic load balancing is een techniek die voorkomt dat het stroomnetwerk in uw huis wordt overbelast. Het zorg ervoor dat u probleemloos kunt laden, zonder bang te hoeven zijn dat de stop/automaat in uw meterkast eruit springt.

Hoe werkt load balancing

Bij dynamic load balancing wordt de stroomvraag in uw thuisnetwerk continu gemeten. Is er meer vraag dan uw meterkast aankan, dan zorgt load balancing ervoor dat uw laadpaal minder stroom krijgt en uw stop of automaat (zekering) er niet uit springt. Het opladen van uw auto gaat dan langzamer of wordt zelfs tijdelijk stopgezet. Zodra er andere apparaten in huis uitgaan en er weer voldoende stroom beschikbaar is, start het opladen weer vanzelf of gaat het opladen weer sneller.

Wat is het voordeel van load balancing

Het belangrijkste voordeel bij load balancing is dat u niet bang hoeft te zijn dat de stroom uitvalt door overbelasting. Een bijkomend voordeel is dat u uw meterkast niet hoeft te verzwaren. Dit kan op jaarbasis honderden euro’s schelen aan vastrecht. Daarnaast helpt load balancing om de laadtijd van uw auto te verkorten omdat het continu het maximale vermogen beschikbaar stelt aan de laadpaal.

Ons advies over load balancing

Kiest u voor de dubbele laadpaal, dan adviseren wij u ook gebruik te maken van load balancing. Niet alleen beschermt u hiermee uw huis tegen stroomuitval, ook zorgt u dat beide auto’s de maximaal beschikbare vermogens krijgen om zo snel mogelijk opgeladen te zijn. Kiest u daarbij voor onze slimme laadpaal (met een app), kunt u zelfs instellen welke auto voorrang moet krijgen op het laadproces. Deze laadpaal krijgt dan voorrang en meer stroom tot zijn beschikking.

Afrekenmodule

Kiest u voor de afrekenmodule, dan krijgt u eenvoudig extra inzicht en diverse mogelijkheden op de laadpaal. Zo kunt u bijvoorbeeld verschillende laadpassen gebruiken en zakelijke laadkosten automatisch verrekenen. Ook kunt u de toegang tot de laadpaal regelen en krijgt u inzicht in de verschillende laadsessies. Tot slot kunt u ook nog tijden en tarieven instellen voor verschillende gebruikers.

Neem contact op met ons.

Contactformulier.

Bedankt voor je bericht. Het is verstuurd.
Helaas is er iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het nogmaals op een ander moment of neem op een andere manier contact op.