Beschrijving

U heeft al een laadpaal, maar deze moet geïnstalleerd worden. Ook daarvoor kunt u bij Thuisladen.nl terecht. Wij installeren elke gewenste laadpaal bij u thuis binnen één werkdag. Wij verzorgen de volledige installatie tot en met de activering.

Het bestelproces

Als u kiest voor installatie komt u in ons bestelproces. Hier doorloopt u enkele eenvoudige stappen waarbij u aangeeft welke werkzaamheden er in uw situatie nodig zijn. Daar is geen (digitale) schouw of inspectie voor nodig. Hierna ziet u direct wat de kosten zijn. Na akkoord en betaling nemen wij binnen één werkdag contact met u op om de installatiewerkzaamheden in te plannen. Dit kan bij ons al binnen tien werkdagen.

Hoe gaat de installatie in zijn werk

Uw laadpaal wordt aangesloten op de meterkast. Hiervoor zijn meestal aanpassingen nodig. Onze gecertificeerde monteurs verzorgen deze aanpassingen op een veilige manier. We plaatsen de laadpaal op de plaats van uw keuze. Eventuele grond-, graaf- en boorwerkzaamheden doen we in eigen beheer. Nadat alle werkzaamheden zijn voltooid en de kabels zijn gelegd en aangesloten, activeert onze monteur de laadpaal.

Na de installatie en activatie brengen we de situatie weer terug naar de oorspronkelijke staat. We laten onze werkplek altijd netjes achter. Afhankelijk van de plaats en benodigde werkzaamheden duurt de installatie een paar uur, tot maximaal een dag. U hoeft zelf vrijwel niets te doen. U hoeft ons alleen toegang te geven tot de meterkast, aangeven waar de laadpaal moet komen en rekening houden met het feit dat tijdens de installatie de stroom tijdelijk wordt onderbroken.

Voordat onze monteur weggaat controleren we of de laadpaal functioneert en krijgt u een korte uitleg. Zo kunt u dezelfde dag nog gebruik maken van uw nieuwe laadpaal.

Aansluiting verzwaren

Wilt u gebruik maken van de maximale laadcapaciteit van uw voertuig kan het nodig zijn dat u een zwaardere aansluiting nodig heeft. Een verzwaring van de aansluiting mag alleen door de eigenaar van de woning aangevraagd worden. Dit doet u bij uw netbeheerder. De uitvoering hiervan mag alleen door de netbeheerder gedaan worden.

Moet de verzwaring nog plaatsvinden, dan kunnen wij wel alvast de installatie en activatie voor u verzorgen. Tijdelijk laadt u dan op een lagere capaciteit dan uw voertuig aankan. Nadat uw netbeheerder de verzwaring heeft gerealiseerd komen wij, op afspraak, nog een keer terug om de laadpaal aan te passen. Daarna profiteert u van het maximaal beschikbare laadvermogen.