Powered by

duurzaamnllogo zonder payoff

Over thuisladen.nl

Toegankelijk en bereikbaar voor iedereen.

Thuisladen.nl is een onafhankelijk professioneel totaalaanbieder voor het leveren én installeren van een laadpunt bij u thuis.

Over thuisladen.nl2021-04-14T13:12:19+02:00

Thuisladen.nl is een energiek bedrijf dat laadpalen levert, installeert én onderhoudt om uw elektrische voertuigen bij uw woning of bedrijf van nieuwe energie te voorzien.

We bieden een gevarieerd assortiment van laadpalen met een A-merk. Onze gecertificeerde monteurs kunnen deze binnen één werkdag installeren. Zij verzorgen daarbij het graafwerk, de installatie én de aansluiting op uw meterkast. Diezelfde dag kunt u uw voertuig opladen.

Voor een onbezorgd gebruik bieden we u een onderhoudsabonnement waarbij u verzekerd bent van constante energielevering. Mocht er toch een storing optreden dan komen wij direct voorrijden om die op te lossen.

Als u dat wilt kunnen wij uw laadpaal in elke gewenst kleur leveren of voorzien van een logo.

Heeft u een zakelijke aansluiting of meerdere laadpalen nodig? Ook dan kunt u bij ons terecht. Dit valt buiten onze ‘standaard pakketten’. Neem dan telefonisch contact met ons op voor een aanbod-op-maat.

over thuisladen

Veel gestelde vragen.

Welke laadpaal heb ik nodig?2021-04-14T13:03:52+02:00

Dat is afhankelijk van uw auto en uw wensen. Uw auto laadt op met een vermogen tussen de 3,7kW en 22kW. U kunt het vermogen van uw laadpaal afstemmen op de laadcapaciteit van uw auto. Kan uw huidige auto niet opladen op 22kW dan kunt u overwegen toch een laadpaal te kiezen die wel 22kW kan leveren. Zo bent u op de toekomst voorbereid. De laadpalen uit het assortiment van Thuisladen.nl kunnen allemaal de maximaal beschikbare laadcapaciteit van 22kW leveren.

Naast het vermogen van een laadpaal zijn er andere factoren die van invloed zijn op uw keuze. Niet alle laadpalen ondersteunen dynamic load balancing of hebben een afrekenmodule. Wilt u hier gebruik van maken, kies dan één van onze palen die dit ondersteunt.

U kunt kiezen voor een laadpaal die u mooi vindt, of een die goed past bij de gewenste plek van de laadpaal. Thuisladen.nl biedt daarbij de mogelijkheid uw laadpaal volledig te customizen naar uw wensen.

Welk type aansluiting heb ik nodig?2021-04-14T13:08:11+02:00

Er zijn twee soorten aansluitingen, namelijk de type 1 stekker en de type 2 stekker. De meeste moderne auto’s maken gebruik van de type 2 stekker. De laadpalen van Thuisladen.nl zijn standaard allemaal voorzien van een type 2 aansluiting. Afhankelijk van uw auto en uw keuze leveren we een laadkabel met type 1 of type 2 stekker. Welk aansluiting op uw auto past vindt u in de beschrijving van uw auto.

Wat is het verschil tussen 1-fase en 3-fase laden?2021-04-14T13:08:35+02:00

Elke woning heeft een stroomaansluiting. Afhankelijk van het type aansluiting heeft uw woning een 1-fase of een 3-fase aansluiting. Dit betreft het aantal (fase)draden die uw huis binnenkomen waar stroom op staat.

Heeft u een 1-fase aansluiting, dan laadt u standaard op met 1x 230V bij 16A. Dit komt neer op een laadvermogen van 3,7kW. Als u met een 1-fase aansluiting oplaadt en u maakt gelijktijdig gebruik van andere apparaten in huis, dan bereikt u snel de maximale capaciteit van uw meterkast. Hierdoor bestaat er kans op overbelasting. Maakt u gebruik van dynamic load balancing, dan voorkomt u overbelasting maar gaat het laden van uw auto langzamer.

Maakt u gebruik van een 3-fase aansluiting, dan laadt u standaard op met 3x 230V bij 16A. Hierbij ontstaat een laadvermogen van 11kW. Het opladen gaat dan tot drie keer sneller en de kans op overbelasting is een stuk kleiner.

Wilt u gebruik maken van de maximaal beschikbare laadcapaciteit, dan moet uw meterkast wel beschikken over een 3-fase-aansluiting met 35A zekeringen. Dan kunt u laden met 3x 230V bij 32A en ontstaat er een laadvermogen van 22kW. Let er wel op dat het verzwaren van uw netwerkaansluiting een hoger vastrecht kan betekenen.

Zijn er aanpassingen aan de meterkast nodig?2021-04-14T13:08:51+02:00

Meestal wel. Voor het installeren van een laadpaal is een aparte groep in de meterkast nodig. Deze is meestal niet standaard aanwezig. Wij adviseren het aanpassen en het installatiewerk altijd door een gecertificeerd monteur te laten uitvoeren. Wij kunnen dat voor u verzorgen.

Heb ik een andere netwerkaansluiting nodig?2021-04-21T17:35:33+02:00

Dat is afhankelijk van uw huidige netaansluiting, de gewenste laadsnelheid en uw auto. De meeste huizen hebben vaak een 1-fase aansluiting. De meeste nieuwe auto’s werken alleen met een 3-fase aansluiting. In dat geval is het noodzakelijk uw 1-fase aansluiting aan te laten passen naar een 3-fase netwerkaansluiting. Let op: dit mag alleen door de netbeheerder gedaan worden.

Heeft u al een 3-fase aansluiting van 3x 25A en wilt u op kunnen laden met 22kW? Ook dan moet er een aanpassing aan de netwerkaansluiting worden gedaan. U heeft daarvoor een aansluiting van 3x 35A nodig. Let er wel op dat u een hoger vastrecht gaat betalen.

Wat betekent een laadpaal voor mijn stroomrekening?2021-04-14T13:09:49+02:00

Als u thuis uw auto gaat opladen gebruikt u daarvoor stroom. De stroom die u gebruikt voor het opladen van uw auto komt bovenop u reguliere stroomverbruik. Door het extra verbruik betaalt u meer aan uw energiemaatschappij. Wordt uw netwerkaansluiting verzwaard, dan kan ook het vastrecht hoger worden. Dit betaalt u maandelijks aan uw energiemaatschappij. Door te kiezen voor een slimme laadpaal kunt u specifieke laadmomenten instellen. Zo kunt u gebruik maken van het daltarief, waardoor u minder betaalt voor de stroom.

Heeft u een zakelijke auto en kiest u voor een laadpaal met afrekenmodule, dan kunt u het opladen van uw zakelijke auto automatisch verrekenen. U merkt in dat geval niets van het extra stroomverbruik. Alleen de eventuele kosten voor een hoger vastrecht ziet u terug op uw eigen energierekening.

De drie belangrijkste voordelen van een privé laadpaal aan huis

  1. Er is altijd een laadpaal voor u beschikbaar. Bent u afhankelijk van een openbare laadpaal dan zal deze regelmatig bezet zijn. Zeker in woonwijken zijn laadpalen niet ruim aanwezig. Als u weg moet en niet (of niet voldoende) heeft kunnen laden, dan moet u onderweg nog gaan laden. Met uw eigen laadpaal bent u ervan verzekerd dat u altijd kunt laden wanneer u dat wil. Bijkomend voordeel is dat uw auto bij uw huis staat en niet ‘ergens’ in de wijk.
  2. Bij een openbare laadpaal betaalt u meer per kWh stroom dan dat u thuis betaalt. De populariteit van elektrische auto’s neemt toe, wat de prijs aan openbare laadpalen nog verder opstuwt. Daar heeft u met uw eigen laadpaal geen last van. Hierdoor bent u met een eigen laadpaal goedkoper uit.
  3. Met een laadpaal thuis duurt het een paar uur om uw auto volledig op te laden. Met uw eigen laadpaal kunt u laden op de momenten dat het u uitkomt, bijvoorbeeld in de nacht. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u altijd met een opgeladen auto op pad kunt.
Zijn er subsidies voor het plaatsen van een laadpaal?2021-04-14T13:10:03+02:00

Op dit moment is er geen landelijke subsidieregeling voor het plaatsen van een privé laadpaal. Sommige gemeenten hebben wel een stimuleringsbeleid voor elektrische auto’s en daardoor soms ook subsidies voor het plaatsen van een laadpaal aan huis. Informeer bij uw gemeente of dat voor uw situatie ook geldt. Uiteraard kunnen onze adviseurs u daar bij helpen.

klik voor meer informatie op de knoppen

Onze selectie laadpalen

Als onafhankelijk professioneel totaalaanbieder hebben wij bewust een beperkt aanbod aan laadpalen. Alle door ons geselecteerde laadpalen zijn A-merken. Ze voldoen aan strenge eisen. Hierdoor bent u verzekerd van een moderne en toekomstbestendige laadpaal, ongeacht welke u uit ons assortiment kiest. Als u dat wilt kunnen wij uw laadpaal in elke gewenst kleur leveren of voorzien van een logo.

Zelfs onze goedkoopste laadpaal ondersteunt de maximaal beschikbare laadcapaciteit van 22kW. Wij willen graag dat u kunt ontspannen. Wij regelen de rest!

Ons bestelproces

Het bestelproces van Thuisladen.nl is anders dan bij veel van onze collega’s. Bij ons heeft u de keuze uit vijf smaken (pakketten). Zodra u een pakket kiest, komt u in ons bestelproces terecht. Hierin begeleiden wij u met eenvoudige en duidelijke stappen direct naar een totaalprijs. Uw offerte. Er is bij ons geen afspraak voor een (digitale) schouw of inspectie nodig, u ziet meteen wat uw kosten zijn en wat er in uw situatie nodig is voor de installatie. Zijn de kosten akkoord, dan kunt u bestellen en afrekenen. Na uw bestelling nemen wij binnen één werkdag telefonisch contact met u op om de installatieafspraak in te plannen.

Persoonlijke aandacht

Het klinkt misschien afstandelijk, een volledig online bestelproces. Maar niets is minder waar. Onze verkoopadviseurs zitten tijdens werktijden namelijk voor u klaar om u te helpen als u vragen heeft. Na uw aanschaf, nemen wij telefonisch contact met u op om de installatieafspraak in te plannen. Omdat wij de installatiewerkzaamheden in eigen beheer uitvoeren, weten wij ook wie er bij u thuis komt voor de installatie. Stuk voor stuk gecertificeerde en representatieve monteurs. Na de installatie komen wij, als u dat wilt, jaarlijks langs voor onderhoud om uw laadpaal in topconditie te houden. Bij ons koopt u dus niet alleen een laadpaal inclusief installatie, maar ook de zekerheid van een jarenlang optimaal presterende laadpaal, zonder dat u daar omkijken naar heeft.

Complete installatie

Thuisladen.nl levert niet alleen laadpalen, wij installeren en onderhouden ze ook. Zelfs als u een laadpaal heeft die u niet bij ons heeft gekocht, kunnen wij deze installeren en onderhouden. De installatie verzorgen wij in eigen beheer. Onze monteurs verzorgen eventuele graaf- en grondwerkzaamheden, boorwerkzaamheden en de installatie en montage. Zijn daarbij aanpassingen in uw meterkast nodig? Wij hebben uitsluitend gecertificeerde monteurs in dienst die ook de aansluiting en aanpassingen in uw meterkast mogen verzorgen.

Is alles geïnstalleerd, dan zorgen wij er voor dat we de situatie terugbrengen naar de aangetroffen staat. Straatwerk plaatsen we terug en we laten onze werkplek netjes en opgeruimd achter. Het enige waar u rekening mee hoeft te houden is onze komst, en het feit dat de stroom tijdelijk uitgeschakeld wordt tijdens de installatie.

Het installeren van een laadpaal doen we altijd binnen één dag. Afhankelijk van de plaats en werkzaamheden zijn we een paar uur tot maximaal één dag bezig. Tijdens het aansluiten van de laadpaal op uw meterkast is het noodzakelijk de stroom tijdelijk te onderbreken. Voordat we weggaan stellen we de laadpaal in werking, zodat u meteen gebruik kunt maken van uw nieuw geplaatste laadpaal.

Onderhoud en verlengde garantie

Thuisladen.nl heeft als een van de weinig aanbieders in Nederland een eigen storings- en onderhoudsdienst. Kiest u voor jaarlijks onderhoud, dan komen wij op afspraak langs om uw laadpaal in optimale conditie te houden. Heeft u toch een keer een storing, dan kunt u gebruik maken van onze storingsdienst. Kiest u vanaf de installatie voor ons onderhoudsabonnement, dan verlengen wij de garantie van uw laadpaal tot maximaal 10 jaar, of tot opzegging van uw onderhoudsabonnement.

Neem contact op met ons.

Contactformulier.

Bedankt voor je bericht. Het is verstuurd.
Helaas is er iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het nogmaals op een ander moment of neem op een andere manier contact op.